Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Επέτειος 10 χρόνων από την ενθρόνιση του Σεβ.Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου.


Του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου  Χρυσοστόμου Μπένου  Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως.
Πέρασαν 10 χρόνια από την 19η Ιουνίου 2004, όταν η πόλη της Ελευθερούπολης και η Τοπική Εκκλησία του Παγγαίου, υποδέχθηκαν επισήμως το νέο Ποιμενάρχη τους, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, εις διαδοχήν του προκατόχου του κυρού Ευδοκίμου. Η υποδοχή του έγινε με κάθε επισημότητα στην είσοδο της Ελευθερούπολης, από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλης, από τον Ιερό Κλήρο και τον φιλόχριστο λαό του Παγγαίου, ενώ η τελετή της Ενθρονίσεως πραγματοποιήθηκε στον Ιστορικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως.
Τον νέο Ποιμενάρχη μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος κυρός Χριστόδουλος και δεκάδες Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και εκπρόσωποι Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Καυχόμαστε εν Χριστώ, διότι η Ιερά Μητρόπολη μας έλαβε την ευλογία από τον Θεό να έχει Επίσκοπο της έναν λαμπρό, και υποδειγματικό εκκλησιαστικό ηγέτη, με πνεύμα και φρόνημα εκκλησιαστικό, και θεολογικής παιδείας. 
Γνωρίζουμε πολύ καλά το ανύστακτο ενδιαφέρον του, για όλα τα θέματα της τοπικής μας Εκκλησίας, πνευματικά, διοικητικά και κοινωνικά. Στο πρόσωπό του βλέπουμε καθημερινά τον πνευματικό πατέρα που δεν φείδεται κόπων και μόχθων. 
Διαβεβαίωση όλων των πνευματικών τέκνων του είναι πως με ειλικρίνεια, πιστή υπακοή και προθυμία θα συνεχίσουμε να εκτελούμε της εντολές του, σε ότι καλό σχεδιάζει για την πνευματική πρόοδο της Μητροπόλεως μας και ότι αφορά το κοινωνικό της έργο.
Είθε ο κραταιός Δομήτωρ της Εκκλησίας δια πρεσβειών του πολυαγαπημένου προστάτου και διδασκάλου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, να του χαρίζει υγεία και δύναμη, σώματος και πνεύματος, ώστε να συνεχίσει επί Έτη πολλά να φωτίζει Κλήρο και λαό με το θεμουργό του κήρυγμα.
«Εν πρώτοις μνήσθητι, Κύριε, του Πατρός και Αρχιεπισκόπου ημών Χρυσοστόμου, ον χάρισαι ταις αγίαις σου Εκκλησίαις εν ειρήνη, σώον, έντιμον, υγιά, μακροημερεύοντα και ορθοτομούντα τον λόγον της σης αληθείας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου