Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Σχόλιο σχετικά με το Δελτίο Τύπου του κ. Β. Διαμαντόπουλου – Βουλευτού


Διάβασα με πολύ προσοχή την απάντηση του κ. Διαμαντόπουλου ( Βλέπε εδώ: Η Θέση του Β.Διαμαντόπουλου για την παρουσία του στο καρναβάλι) και θέλω να επισημάνω δύο μόνον πράγματα. Το πρώτον, όσον αφορά την σκέψη του ότι μια μικρή μερίδα Ιερέων σχολίασε ανωνύμως αρνητικά, αυτήν την γελοιότητα στην οποίαν περιέπεσε.
     
Νομίζω πως δεν έχει ενημερωθεί για το σύνολο των αρνητικών σχολίων που επώνυμα έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, τόσο Αρχιερέων, όσο και Ιερέων, μεταξύ των οποίων επωνύμων σχολίων, τελευταίο και ίσως ανάξιο προσοχής είναι και το δικό μας.  Το δεύτερο που θα ήθελα να επισημάνω είναι αυτό καθ’ αυτό το κείμενο.  Χαίρομαι που ένα κείμενο με νομικίστικη φιλοσοφία υπογράφεται υπό του κ. Βουλευτού. Ελπίζω ο υπογράφων να είναι και ο πραγματικός συντάκτης του κειμένου, διότι αυτό σημαίνει πως ο συντάκτης του έχει καλή παιδεία. 
Τελικά, η Εκκλησία σύμφωνα με αυτό το Δελτίον Τύπου, επιστρέφει στον Μεσαίωνα …   Είναι το μόνο που πιστεύει όσον αφορά την σχέση του με την Εκκλησία. Κάνει λάθος! Εάν συνέβαινε αυτό, θα έπρεπε να έχει την ιδίαν κατάληξη με την Ιωάννα της Λωραίνης (Jeanne d'Arc)!  Ευτυχώς λοιπόν για εκείνον που δεν ζει στον Μεσαίωνα… Την φαιδρότητα, μόνο με φαιδρότητα μπορείς να την αντιμετωπίσεις… Και για να σοβαρευτούμε, δεν είναι κακό να παραδεχθεί πως έσφαλλε. Αυτό θα τον καταξίωνε στα μάτια του λαού που υπηρετεί. Θεωρεί, πως δεν είναι μέρος του σάπιου πολιτικού συστήματος. 
Και εδώ σφάλει!  Διότι, κάνει ότι κάνουν και οι υπόλοιποι που οδήγησαν τον λαό μας να είναι αναγκασμένος να δεχθεί την ελεημοσύνη  -όπως ο ίδιος το θέτει στο Δελτίο Τύπου- δηλαδή, αρνούνται  πεισματικά πως έκαναν λάθη… Πάντως, η πολιτική είναι τέχνη. Όπως και η υποκριτική. Η σάτιρα, έχει υποκριτική! Ας ελπίσουμε πως στην πολιτική θα φανεί πιο ταλαντούχος, απ’ ότι στην σάτιρα στην οποία πρωταγωνίστησε ...


                                                                                          π. Θωμάς Ανδρέου


                                                                             Ιεροκήρυξ Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου