Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Ευλογημένο το Νέο έτος 2014. Καλή χρονιά!!!


Αγαπητοί συνοδίτες ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ για εσάς και τις οικογένειες σας. Επιστρέφοντας από τον Ναό της Μεγαλόχαρης όπου υποδεχθήκαμε το νέο έτος 2014, αναρτώ ένα μικρό κείμενο μαζί με λίγες φωτογραφίες μιας ευλογημένης συνήθειας μας, εδώ στην Νέα Ηρακλείτσα. Υποδεχθήκαμε τον χρόνο με προσευχή. Παρακαλούμε τον Άχρονο Θεό, ο χρόνος που ήρθε να φέρει ξανά τα χαμόγελα σε όλους μας! Υγεία, ευλογία και ελπίδα για την συνέχιση του προσωπικού αγώνα ενός εκάστου εξ’ ημών.  Χρόνια πολλά και καλή χρονιά αδελφοί μου.

 



ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑΣ

 

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κάθε χρόνο, στον Ναό της Μεγαλόχαρης της Νέας Ηρακλείτσης, έχει από χρόνια καθιερωθεί μια σύναξη με τους πιστούς για την υποδοχή του Νέου έτους μέσα στην Εκκλησία υιοθετώντας ένα σύνθημα που γίνεται πράξη: Η καλή χρονιά αρχίζει με τον Ιησού Χριστό.

Μαζί με τον Εφημέριο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Θωμά, πολλοί Χριστιανοί,  άλλοι μόνοι τους και άλλοι με της οικογένειες τους, επέλεξαν να υποδεχθούν το χρόνο κάτω από το βλέμμα του Παντοκράτορος Χριστού, δίπλα στην θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης. Αφού όλοι μαζί , σαν μια οικογένεια ψάλλαμε την Παράκληση της Παναγίας χτυπώντας πανηγυρικά τις καμπάνες υποδεχθήκαμε προσευχόμενοι το Νέο Έτος 2014. Ο π. Θωμάς, ευχήθηκε με λόγια καρδιάς προς όλους τους παρευρισκομένους και εν συνεχεία έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Καλή και ευλογημένη Χρονιά για όλους !  

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου