Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Ο μεγάλος Προφήτης, το αηδόνι της ερήμου…

Στην σημερινή ημέρα, η Εκκλησία προβάλει μεγάλο παράδειγμα προς μίμηση. Την ιερά και ασκητική μορφή του Τιμίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. Ενός θρυλικού προσώπου, που το πέρασμα του από τον κόσμο, άφησε εποχή! Εκεί, στην έρημο του Ιορδάνου, ο φιλέρημος Προφήτης περιμένει τον Σωτήρα του κόσμου, κηρύσσοντας την μετάνοια στον λαό, ο οποίος στο πρόσωπο του, βρίσκει όχι μόνον τον κατ’ εξοχήν κήρυκα της μετανοίας, αλλά την φωνή της ερήμου που σε ένα πρόσωπο γίνεται πράξη του κόσμου.




Ο μεγαλύτερος των Προφητών, όπως τον χαρακτήρισε ο ίδιος ο Κύριος, εμπνέει ακόμη και σήμερα με την ασκητική μορφή Του. Σε έναν κόσμο όπου η ύλη κυριαρχεί του πνεύματος, σε έναν κόσμο αποξένωσης του ενός από τον άλλον, ο Προφήτης Ιωάννης, ο Βαπτιστής του Κυρίου μας, συνεχίζει να δείχνει τον δρόμο, την πορεία όλων προς τον Ουρανό.

Σε αυτόν τον κόσμο, όπου η ύλη προηγείται του πνεύματος, ο Πνευματέμφορος Ιωάννης ο Πρόδρομος συνεχίζει τόσους αιώνες να ομιλεί. Ομιλεί με την γλώσσα της αληθείας και προσπαθεί να ξυπνήσει τις κοιμισμένες συνειδήσεις όλων όσων θεωρούν πως το μόνο που έχει αξία στην ζωή είναι το να ζεις καλύτερα την κάθε ημέρα σου, ακόμα και αν αυτό μπορεί να συμβεί εις βάρος του αδελφού σου…      
                                                                                                   π. Θωμάς Ανδρέου 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου