Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Ο Θεός ομιλεί, οι άνθρωποι Τον ακούν;

Διαβάζοντας στην χθεσινή ακολουθία του Μ. Αποδείπνου, το Ιερό Ευαγγέλιο, για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσα μέσα μου, την διαχρονικότητα των μεγάλων αληθειών Του! Ομιλεί ο Θεός, οι άνθρωποι ακούν; Γράφει λοιπόν πριν από είκοσι αιώνες ο Ευαγγελιστής Λουκάς, μεταφέροντας τον αδιάψευστο λόγο του Κυρίου μας:
 ''Ὅταν δὲ ἀκούσητε πολέμους καὶ ἀκαταστασίας, μὴ πτοηθῆτε· δεῖ γὰρ ταῦτα γενέσθαι πρῶτον, ἀλλ᾿ οὐκ εὐθέως τὸ τέλος. Τότε ἔλεγεν αὐτοῖς· Ἐγερθήσεται ἔθνος ἐπὶ ἔθνος, καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν· σεισμοί τε μεγάλοι κατά  τόπους, καὶ λιμοὶ, καὶ λοιμοὶ ἔσονται, φόβητρά τε καὶ σημεῖα ἀπ᾿ οὐρανοῦ μεγάλα ἔσται''. ( Λουκ. 21-9). Τι από αυτά που περιγράφονται μέσα στον Λόγο Του Θεού, δεν έχουμε δει να συμβαίνει στις μέρες μας; Ξαφνικά, δύο ομόδοξοι λαοί, οι Ουκρανοί με τους Ρώσους βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με απρόβλεπτες για όλους συνέπειες. 
      Όταν ξεσπά ένας πόλεμος, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ούτε την έκταση και ασφαλώς ούτε τις συνέπειες.... Ένα γνωρίζει η ανθρωπότητα! Πως ακόμα μετρά πληγές από τους πολέμους που προηγήθηκαν... Υπάρχει λοιπόν μια γενική αναταραχή στον πλανήτη, μια αναταραχή που ακούγεται σαν βόμβος θανάτου ,σαν αιωρούμενη απειλή στα αφτιά όλων όσων παρακολουθούν με αγωνία τις διεθνής εξελίξεις που μέσα από τα διάφορα παγκόσμια πολιτικά παιχνίδια ,γίνονται ολοένα και πιο απειλητικές. 
  Συνεχίζει όμως ο Ευαγγελιστής Λουκάς να περιγράφει τα γενόμενα: ''πρ δ τοτων πντων πιβαλοσιν φ’ μς τς χερας ατν κα διξουσι, παραδιδντες ες συναγωγς κα φυλακς, γομνους π βασιλες κα γεμνας νεκεν το νματς μου· ποβσεται δ μν ες μαρτριον'' ( Λουκ.21-12). Καθημερινά στην Συρία δολοφονούνται Χριστιανοί! Αδιακρίτως ηλικίας και φύλλου. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες όπου το Ισλάμ κάνει την εμφάνιση του με τον πλέον φρικτό τρόπο, αναρτώντας μάλιστα στο διαδίκτυο τα ''κατορθώματα'' των αιμοδιψών υπερασπιστών της Μουσουλμανικής θρησκείας στο όνομα ενός Θεού που επιβάλει τον θάνατο από τα χέρια των οπαδών του, στους ''απίστους''.... Ότι περιγράφουν τα νεομαρτυρολόγια της Εκκλησίας μας, συμβαίνουν και σήμερα και μάλιστα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! 
       Εάν από ελάχιστες γραμμές του Ευαγγελίου, μπορείς να δεις την επιβεβαίωση του Θείου Λόγου, τότε μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει εκπλήρωση του συνόλου του Λόγου του Θεού! Εάν οι άνθρωποι άκουγαν την φωνή του Θεού, η ζωή μας θα ήταν τελείως διαφορετική. Όμως, ο Θεός δεν εγκαταλείπει τα παιδιά Του! Ακόμα και αν κάποιοι τολμούν να πιστέψουν πως κρατούν τις ανθρώπινες ζωές στα χέρια τους, θα έρθει γρήγορα η ώρα να διαψευσθούν! Θα διαψευσθούν οι ίδιοι οι άνθρωποι, γιατί τον Λόγο Του Θεού δεν μπόρεσε και ασφαλώς ούτε θα μπορέσει ποτέ κανείς...
                                                                                                                      π. Θωμάς Ανδρέου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου