Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους από την Νέα Ηρακλείτσα, την Κομοτηνή.

Κατόπιν αδείας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως π. Θωμάς Ανδρέου, με την συνοδεία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Ανθίμου Κωσταράκη εκ της Ι.Μ. Ξάνθης, μετέφερε το απότμημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, στην πόλη της Κομοτηνής κατόπιν προσκλήσεως του οικείου αυτής Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.
      Η υποδοχή του Ιερού λειψάνου, έγινε στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας- Κομοτηνής, την Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 11π.μ. όπου το παρέλαβε ο οικείος Ποιμενάρχης πλαισιούμενος υπό του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως με την συμμετοχή εκατοντάδων ευλαβών προσκυνητών που από νωρίς προσήλθαν να λάβουν την Χάρη και ευλογία του Αγίου. Προ της αναχωρήσεως του Ι.Λειψάνου από τον Ναό της Παναγίας στην Νέα Ηρακλείτσα, προηγήθηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων. 
     Μετά από σύντομη δέηση εντός του Ιερού Ναού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο για την ευγενή εκ μέρους του παραχώρηση Σεπτής αδείας και Ευλογίας για την μεταφορά του Ιερού Λειψάνου στην Κομοτηνή προς ευλογίαν των πιστών Χριστιανών, καθώς και τον π. Θωμά ο οποίος ως εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Αγίου Ελευθερουπόλεως μετέφερε το Ιερόν κειμήλιον από τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης και Αγίου Γεωργίου Νέας Ηρακλείτσης, όπου φυλάσσεται από του έτους 1922, όταν οι πρόσφυγες της παλαιάς Ηρακλείτσης της ανατολικής Θράκης το μετέφεραν από τις αλησμόνητες Πατρίδες στην Νέα Ηρακλείτσα όπου και εγκαταστάθηκαν.  
      Στην αντιφώνηση του ο π. Θωμάς, μετέφερε την αγάπη και τις ευχές του Μητροπολίτου μας προς τον τοπικό Επίσκοπο και τον ευσεβή λαό της Κομοτηνής και επ' ολίγον αναφέρθηκε στο ιστορικό της μεταφοράς της Τιμίας Κάρας από την παλαιά Ηρακλείτσα της Ανατολικής Θράκης στον Νομό Καβάλας.
     Εντυπωσιακή υπήρξε η συμμετοχή του ευλαβούς λαού της Κομοτηνής που καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας προσήλθαν να λάβουν την ευλογία του Αγίου. Το εσπέρας τελέσθηκε ο Παρακλητικός Κανών του Αγίου και στην συνέχεια η προηγιασμένη Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ομίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο π. Θωμάς με θέμα:'' Η βιωματική Πίστις σε εποχές απιστίας''. Το Ιερόν Λείψανον αναχώρησε από την πόλη της Κομοτηνής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ώστε να επιστρέψει στην Νέα Ηρακλείτσα. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό ευγενής παραχώρηση του Πανοσιολογιωτάτου Ιεροκήρυκος της Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής Αρχιμανδρίτου κ. Βαρθολομαίου Ιατρίδη τον οποίον  και από της θέσεως αυτής ευχαριστούμε θερμώς. 

                                                                             
                                                                     










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου