Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Το Ευαγγέλιο, του έσωσε την ζωή!

    Πηγή : Αγιορείτικο Βήμα : ''Η Βίβλος που είχε στην τσέπη της στολής του, έσωσε έναν οδηγό λεωφορείου από σχεδόν βέβαιο θάνατο. Ο 49χρονος, Ρίκι Ουάγκονερ, από το Οχάιο των ΗΠΑ, σταμάτησε το λεωφορείο στην άκρη του δρόμου λόγω τεχνικής βλάβης. Την ώρα που προσπαθούσε να βρει λύση, δέχθηκε επίθεση από συμμορία ενόπλων νεαρών που τον πυροβόλησαν δύο φορές στο στήθος και μία στον μηρό. Μια μικρή σε μέγεθος Βίβλος που έφερε στην τσέπη του πουκαμίσου του λειτούργησε ως αλεξίσφαιρο και «απέκρουσε» τις σφαίρες, σώζωντας τη ζωή του Ουάγκονερ''.  
    Με εντυπωσίασε η παραπάνω είδηση, την οποία ασφαλώς δεν πρόκειται να διαβάσετε στις εφημερίδες και σκέφθηκα να την αναρτήσω και στους ''Ιερατικούς Στοχασμούς''. Μια είδηση που επιβεβαιώνει πως ο Λόγος του Θεού, σώζει κυριολεκτικά τον άνθρωπο! 
    Μια παρόμοια ιστορία, είχα διαβάσει κάποτε, πως συνέβη στον β' Παγκόσμιο πόλεμο, όταν Έλληνας φαντάρος δέχθηκε θανάσιμη σφαίρα στο στήθος, την οποία και σταμάτησε μικρό Ευαγγέλιο που ο άνθρωπος είχε επί του στήθους του. Σήμερα, διάβασα ξανά αυτήν την θαυμαστή σωτηρία, με άλλον πρωταγωνιστή, σε άλλη χώρα, υπό διαφορετικές συνθήκες αλλά με τον ίδιο κοινό παρονομαστή! Το Άγιον Ευαγγέλιο! Πολλές φορές επισκεπτόμενος τα σπίτια των ενοριτών μου, βλέπω την Καινή Διαθήκη να κοσμεί την βιβλιοθήκη του σπιτιού. Ρωτώ λοιπόν αν την μελετούν και η αρνητική απάντηση τους, με θλίβει μιας και δείχνει την άγνοια που έχουμε στην γνώση του Λόγου του Θεού. 
      Ο Χριστιανός που έφερε την Καινή Διαθήκη επί του στήθους του, την είχε μαζί του για να την μελετά! Την διάβαζε όταν είχε την ευκαιρία. Και αυτό, σημαίνει πως προσπαθούσε να εναρμονίζει την ζωή του, σύμφωνα με τον Λόγο του Θεού! Ο Θεός, σώζει τον άνθρωπο και αυτό φάνηκε περίτρανα όταν πυροβολήθηκε σχεδόν εξ' επαφής χωρίς η θανατηφόρος σφαίρα να μπορέσει να του στερήσει την ζωή, μιας και όπως χαρακτηριστικά γράφει το δημοσίευμα  η ''Βίβλος που έφερε στην τσέπη του πουκαμίσου του λειτούργησε ως αλεξίσφαιρο και «απέκρουσε» τις σφαίρες, σώζωντας τη ζωή του Ουάγκονερ...'' Επιβεβαιώνετε λοιπόν ο λόγος του Αποστόλου Παύλου, πως το Ευυαγγέλιον : ''δναμις γρ Θεο στιν ες σωτηραν παντ τ πιστεοντι'' (Ρωμ. 1-16).
       Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις την μελέτη του Λόγου του Θεού! Ποτέ δεν είναι αργά να ζητήσεις από τον Χριστό να κρατήσει την ζωή σου στα χέρια Του! Η αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο είναι τόση, ''στε τν υἱὸν ατο τν μονογεν δωκεν, να πς πιστεων ες ατν μ πληται λλχ ζων αἰώνιον'' (Ιωαν. 3-16). Μελέτα λοιπόν ανελλιπώς τον Λόγο του Θεού, γιατί δεν έγινε για να κοσμεί τα σπίτια, αλλά για να χαριτώνει τις ανθρώπινες ψυχές. Εφ' όσον έχουμε τον Θεό δίπλα μας, τίποτε δεν μπορεί να σταθεί απέναντι μας! 
                                                                                                 π. Θωμάς Ανδρέου  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου