Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Απότομη άνοδος...

Βλέποντας την επικαιρότητα θυμήθηκα μια ιστορία που θέλησα σήμερα να την μοιραστώ μαζί σας. Κάποιος φίλος πριν χρόνια,  μου ζήτησε να μου κάνει κάποιο δώρο.





Σκέφθηκα και του ζήτησα να μου φτιάξει μια πινακίδα που να γράφει το εξής: " η απότομη άνοδος,  μπορεί να γίνει προάγγελος της απότομης πτώσης". Πραγματικά παρ' οτι του δημιούργησε έκπληξη αυτό που του ζήτησα,  πήγε και έφτιαξε αυτήν την πινακίδα την οποία και βλέπω καθημερινά βγαίνοντας από το σπίτι μου!

Μου θυμίζει πάντοτε,  πως η άνοδος και η πτώση είναι παράλληλες στην πορεία του ανθρώπου έννοιες που κάποτε μπορεί να συναντηθούν... Και τότε, η αιφνίδια πτώση γίνεται πιο ηχηρή από την αιφνίδια άνοδο γιατί προκαλεί τα ακριβώς αντίθετα συναισθήματα στον άνθρωπο που την γεύεται.  

Είναι προκλητικά ευχάριστο το νέο, το καινούργιο,  το πολλά υποσχόμενο,  αυτό που θα φέρει τον αέρα της αλλαγής στην καθημερινότητα μας. Αλίμονο όμως όταν έρθει η στιγμή της διάψευσης! Τι απογοήτευση  θα φέρει; 

Δεν ξέρω! Προσωπικά νομίζω πως η καθημερινή της ανάγνωση με βοήθησε. Ίσως γιατί πάντοτε μέσα μας πρέπει να υπάρχει ως σκέψη , η φράση του Ηρακλείτου: "Τα πάντα ρεί και μηδέποτε κατά τ’ αυτό μένειν". Αν το ξεχάσουμε αυτό τότε η απότομη πτώση θα αλλάξει τα πάντα γύρω μας, περισσότερο απ' ότι η άνοδος που έχει προηγηθεί...

π. Θωμάς Ανδρέου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου