Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Αληθινά Χριστούγεννα!

Αυτό το βράδυ,  όλος ο κόσμος ετοιμάζεται να ζήσει την Γέννηση του Θεανθρώπου.

Ένα μοναδικό γεγονός που διαχώρισε την ανθρώπινη ιστορία στην προ και στην μετά Χριστόν εποχή. 

Η σκέψη μου στρέφεται σε ανθρώπους που αναζητούν τον Χριστό με την ίδια λαχτάρα που οι τρεις μάγοι εξ' Ανατολών κίνησαν να βρουν τον Βασιλέα των Βασιλέων! Αυτή την λαχτάρα της αναζήτησης τους για Εκείνον,  θέλω να μοιραστώ σήμερα μαζί σας!

 Μιλώντας κάποτε σε έναν Ναό, ξάφνου με την άκρη του ματιού μου διαπίστωσα ότι, κάτω ακριβώς από το σημείο που μιλούσα υπήρχαν πολλά μικρά παιδιά που παρακολουθούσαν με πολύ προσοχή,  τα όσα περιέγραφα στους μεγαλύτερους,  κάποιοι εκ των οποίων,  αμφιβάλλω αν βγαίνοντας από το Ναό, θυμόντουσαν τι είπα...

 Σταμάτησα και κοίταξα τα μικρά παιδιά. Στα μάτια τους, διέκρινα την λαχτάρα της αληθινής αναζήτησης του νοήματος της μεγάλης αυτής εορτής κατά την οποία  "ανέτειλε τω κόσμω το φως το της γνώσεως".  

Τελικά αυτό είναι που λείπει από τον κόσμο που νομίζει πως τα Χριστούγεννα,  κρατούν όσο το άναμμα των φώτων ενός Χριστουγεννιάτικου δέντρου... Όμως, τα Χριστούγεννα μπορούν να κρατήσουν πολύ περισσότερο , αρκεί να μπορέσουμε να τα δούμε μέσα από τα μάτια των παιδιών! 

Να τα δούμε αληθινά,  με την άδολη και καθάρια ψυχή των παιδιών που ξέρουν να χαμογελούν και να προσφέρουν την αγάπη τους απλόχερα στους άλλους! Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει να μην μιλάς με κάποιον ή να κρατάς κακία! Δεν ξέρουν τι σημαίνει να φθονείς ή να συκοφαντείς! Ξέρουν μονάχα πως τα Χριστούγεννα είναι ημέρες αγάπης γιατί γεννήθηκε ο Χριστός! Αυτό είναι το νόημα της γιορτής που μπορεί να κρατήσει για πάντα.  

Σε λίγες ώρες,  το μύνημα της Θείας Γεννήσεως του Κυρίου μας θα ακουστεί  στους αιθέρες "Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός, ἀκολουθήσωμεν λοιπὸν ἔνθα ὁδεύει ὁ ἀστήρ". Προφταίνουμε να ζήσουμε τα Χριστούγεννα,  σαν τα άδολα παιδιά,  που λαχταρούν αυτές τις μέρες και που συνεχίζουν να τις ζουν,  έως ότου, τα αληθινά Χριστούγεννα θα αποτελούν και για αυτά παιδικές αναμνήσεις... 

Καλά, αληθινά και ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους μας αδέλφια! 

π. Θωμάς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου