Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Οι Παπάδες κατέστρεψαν την χώρα....

Άθλιοι και βρώμικοι άνθρωποι, αχάριστοι απέναντι σε οποιαδήποτε ευεργεσία, υπόλογοι στην ιστορία, μικρόνοες και εμπαθείς, γεμάτοι από μισαλλοδοξία,  επιτέλους ξιφούλκησαν φανερά κινούντες την πτέρναν κατά της Ευεργέτιδος Εκκλησίας και του Ιερού αυτής Κλήρου...


Με θλίψη, διάβασα πικρόχολα σχόλια, με αφορμή έωλο και ανυπόγραφο κείμενο που τις τελευταίες ώρες ελευθέρως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δια του οποίου κάποιοι θέλουν να συγκεντρώσουν υπογραφές ώστε η Εκκλησία να φροντίσει για την αποπληρωμή του δημοσιονομικού χρέους αυτής της χώρας και κοινής μας Πατρίδος. 

Διάβαζα τα σχόλια που ακολουθούσαν και πικράθηκα! Στάθηκα σε ένα: ΄΄ οι Παπάδες, κατέστρεψαν την χώρα!'' Θα πει κάποιος, υπερβολές! Όμως αυτές οι υπερβολές, αντικατοπτρίζουν τα αισθήματα της καρδίας κάποιων κατά του Ιερού Κλήρου και της Εκκλησίας, διότι εκ του περισσεύματος της καρδίας λαλεί το στόμα... 

Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό και να μην απαντήσω! Και την απάντηση μου, την θέτω στην δική σας κρίση μαζί με τους προβληματισμούς μου. Έγραψα λοιπόν:'' Ήθελα να ήξερα που έκρυβαν κάποιοι το μίσος τους για τους παπάδες και το βγάζουν τώρα! Γιατί θα πρέπει κάποτε να πούμε την αλήθεια στο λαό. Μάλιστα! Οι παπάδες φέραμε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού! Οι παπάδες οδηγήσαμε αυτόν τον λαό στην εξαθλίωση. Υπογράψαμε μνημόνια ώστε να αναγκαστεί ο κοσμάκης να έρθει στα συσσίτια της Εκκλησίας στα κοινωνικά παντοπωλεία και στα φαρμακεία. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι διότι σήμερα η Ελλάς η χώρα των ηρώων και των αυτοεξώριστων έγινε περίγελος στα πέρατα της γης! Μία μπορεί να είναι η ποινή: θάνατος! Ε, λοιπόν κύριοι, οι παπάδες είμαστε συνηθισμένοι ακόμα και γιαυτό! Και τούτο μπορούν να σας το ομολογήσουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας! ''. 

Αυτό είμαστε για κάποιους; Οι καταστροφείς αυτής της χώρας; Οι κληρικοί οδηγήσαμε τον λαό σε διχασμό; Οι κληρικοί προκαλέσαμε Εθνικές καταστροφές κατά τις οποίες οι Έλληνες οδηγήθηκαν ως πρόβατα στην σφαγή; Αντίθετα! Οι παπάδες σταθήκαμε κοντά σε αυτόν τον λαό, όταν όλοι πλέον τον είχαν εγκαταλείψει! Και εάν χρειασθεί, και πάλιν! Θα πεινάσουμε με τον λαό μας, θα πορευτούμε τον ίδιο δρόμο με τον λαό μας και ίσως εάν οι περιστάσεις το επιβάλλουν ακόμα και την ζωή μας να δώσουμε για αυτόν τον λαό! 

Να τα δώσει όλα η Εκκλησία! Σε ποιους; Σε όσους αποδεκάτισαν, δέσμευσαν ή και υποχρεωτικά απαλλοτρίωσαν την περιουσία Της; Σε ποιους; Στους Εθνικούς μειοδότες που κατά καιρούς κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο με μοναδικό κριτήριο τους την αύξηση της προσωπικής τους περιουσίας; Να τα δώσει όλα η Εκκλησία για μια ακόμη φορά για την σωτηρία της Πατρίδος! Λες και μέχρι σήμερα, η Εκκλησία δεν φορολογείται για τα εναπομείναντα ακίνητα της! Λες και εμείς οι κληρικοί, δεν φορολογούμεθα όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, ώστε να μεισθοδοτούνται όλοι οι υπόλοιποι!  

Τόσο κακό κάναμε οι Κληρικοί σε αυτό τον τόπο της αποστασίας και του διχασμού! Της αποστασίας από όλες τις συνεκτικές αξίες, τα ήθη και τα έθιμα που για αιώνες διατήρησαν την ιστορική συνοχή του Έθνους, τον διχασμό της πολιτικής ταυτότητας και ιδεολογίας που έφερε στην εξουσία σαλτιμπάγκους δημαγωγούς που έπεισαν τον λαό πως είναι οι σωτήρες του και στην δύσκολη ώρα αφού πρώτα τον έστυψαν σαν λεμονόκουπα τον πέταξαν στην άκρη! 

Ε, όχι λοιπόν! Αυτή η αχαριστία, θα έλθει η ώρα που θα αντιμετωπίσει την ένδικον μισθαποδοσία! Μπορεί ως πρόσωπα να σφάλαμε σοβαρά. Μπορεί να λειτουργήσαμε με λανθασμένες πρακτικές! Αλλά προδότες αυτού του λαού, δεν υπήρξαμε ποτέ! Εύχομαι, ειλικρινά το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, να μην έλθει ποτέ η ώρα, που οι δοκιμασίες του λαού, θα αναδείξουν ξανά στο ιστορικό προσκήνιο την Εθναρχούσα Εκκλησία. Γιατί όταν συμβεί αυτό, θα σημαίνει πως ο λαός αυτός, θα βρίσκεται κάτω από συνθήκες, που οι Ιστορία κατέγραψε ως Εθνικές καταστροφές...
                                                                                                                           
                                                                                                                      π. Θωμάς Ανδρέου 

10 σχόλια:

Stathis είπε...

"Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργεντηθέντα αγνώμονα!!!"

Unknown είπε...

Eις πολλα ετη....

Ανώνυμος είπε...

Πατερ ξεκινατε το κειμενο με χαρακτηρισμους.Απαγορευεται η κατακριση πατερ...μην το ξεχνατε.Απο μονο του αυτο απωθει στο να διαβασει κανεις το οτιδηποτε παρακατω

π.Κων/νος είπε...

μοιραζομαι την οδυνη σας, απαντησα και γω πατερ.

Thomas Andreou είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε φίλε. Κανείς δεν σε εξανάγκασε να διαβάσεις το κείμενο μου. Θα μπορούσα να διαγράψω το σχόλιο σου αλλά όπως βλέπεις δεν το έκανα και αντιθέτως σου απαντώ μάλιστα. ''Άθλιοι και βρώμικοι άνθρωποι, αχάριστοι απέναντι σε οποιαδήποτε ευεργεσία, υπόλογοι στην ιστορία, μικρόνοες και εμπαθείς, γεμάτοι από μισαλλοδοξία, επιτέλους ξιφούλκησαν φανερά κινούντες την πτέρναν κατά της Ευεργέτιδος Εκκλησίας και του Ιερού αυτής Κλήρου...'' Αυτές οι εκφράσεις σε ενόχλησαν; Έχεις δίκιο φίλε μου. Γιατί εσύ μιλάς εκ του ασφαλούς φορώντας τα πολιτικά σου ρούχα, σε αντίθεση με εμένα που το ράσο μου γίνεται σημείο αντιλεγόμενο απ' όλους αυτούς τους αθλίους που θέλουν να καταστήσουν την Εκκλησία από Θεοΐδρυτο οργανισμό, σε μια εταιρία με παρελθόν αλλά χωρίς μέλλον! Καλό απόγευμα και ευχαριστώ για την παρέμβαση.

Ανώνυμος είπε...

ακριβώς έτσι! Πολύ ωραίο κείμενο! εύγε πάτερ, έπρεπε κάποιος να απαντήσει! Όμως όλοι αυτοί που ζητούν την περιουσία της εκκλησίας δεν γνωρίζουν για την άτυπη ανταλλαγή της εκκλησίας με το κράτος με την υπόσχεση ότι το κράτος θα πληρώνει τις μισθοδοσίες! Θέλουν διαχωρισμό? Να τον έχουν, όμως να επιστραφεί και η περιουσία της Εκκλησίας από το Κράτος στην Εκκλησία! Θεωρώ ότι όλοι αυτοί είναι ΑΘΕΟΙ και όχι αχάριστοι, για το λόγο ότι σε αυτούς δεν χαρίστηκε τίποτα, συνεπώς τα συσσίτια και οι ευεργεσίες στο λαό, γι αυτούς δεν μετράνε και εσκεμμένα τα παραβλέπουν, διότι απλά και μόνο δεν δόθηκαν σε αυτούς!!

Ανώνυμος είπε...

Ορθή η τοποθέτησή σας πάτερ, και λίγα γράψατε. Άλλωστε γνωρίζουν οι πάντες ότι ποτέ δεν σταμάτησε ο διωγμός στην Εκκλησία και τον ιερό της κλήρο. Θλίβομαι βαθιά για αυτήν την κατάντια μας. Τα πήραν σβάρνα όλα με λύσσα, γιατί πάλι φταίει ο Χριστός. Ας κάνουμε υπομονή να βαδίζουμε με μετάνοια και ο καλός Θεός θα ενεργήση όπως πάντα.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ είπε...

Πολύ ωραίο κείμενο πάτερ, μεστό νοημάτων... Πιστεύω ότι η Εκκλησίας μας δεν έπαψε ποτέ να είναι Εθναρχούσα για τη διαφύλαξη του ελληνορθόδοξου πολιτισμού. Ανέκαθεν ήταν πάντα στις επάλξεις...

Νικολαος Ζ είπε...

Πολύ σωστὸς πάτερ.
Κάποιος ἐπιτέλους ἔπρεπε νὰ τὰ γράψῃ.
Ἔχει λυσσάξει ἡ Νέα τάξις Πραγμάτων μὲ τὴν Ὀρθοδοξία τὴν ὁποίαν θεωρεῖ τὸ μόνον ἐμπόδιον εἰς τὴν ἐπιδίωξιν τοῦ ἀνιέρου σκοποῦ της. Κινήσεις ὅπως αὐτὴ τὴν ὁποίαν στηλιτεύετε ἀπὸ ἐκεῖ ἐκπορεύονται.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ μας π. ΘΩΜΑ
Θερμά σας ευχαριστούμε για το άρθρο που δημοσιοποιήσατε.
Έτσι είναι τα πράγματα. Αυτοί που αντιδρούν, υβρίζουν, προκαλούν και φωνασκούν κατά της Εκκλησίας και της ιερωσύνης δεν έχουν καμιά σχέση με την πίστη.
Δυστυχώς, αυτοί οι συνανθρωποί μας είναι πολλοί που κάποια στιγμή θα δημιουργήσουν θέματα που θα παρασύρουν και άλλους ανόητους. Εμείς οι ιερωμένοι ας είμαστε πιο προσεκτικοί στην καθημερινή μας ζωή και με το άγιο παράδειγμά μας θα εμπνεύσουμε το ποίμνιό μας. ΣΗΜΕΡΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΙΩΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΩΝ.

Δημοσίευση σχολίου