Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Η πίστη στο Χριστό, σε μια φωτογραφία...



Η φωτογραφία δείχνει μια κηδεία! Είναι η κηδεία ενός από τα θύματα του φρικτού δυστυχήματος των Τεμπών...Είναι ο Κυπριανός από την Κύπρο. Παιδί Ιερατικής οικογένειας η οποία τον κυκλώνει στην κηδεία του ντυμένοι με λευκά ρούχα.



Σχεδόν όλοι χαμογελούν γύρω απο το φέρετρο του παιδιού, του αδελφού, του δικού τους ανθρώπου. Τι άνθρωποι είναι αυτοί, θα αναρωτηθεί κανείς; Δεν πονούν; Δεν κλαίνε; Δεν αναθεματίζουν την ώρα και την στιγμή που το δικό τους παιδί έμπαινε μέσα στο μοιραίο τρένο για να εξέλθει νεκρός;

Είναι πιστοί στον Χριστό! Όπως και ο Κυπριανός τους που αρπάχθηκε ξαφνικά στην αιωνιότητα μαζι με άλλα νεα παιδιά. Οι οικογένεια αυτή, πιστεύει στην Ανάσταση! Πιστεύει απόλυτα τον λόγο του Χριστού::" Ο πιστεύων εις εμέ, καν αποθάνη, ζήσεται΄ και πας ο ζων και πιστεύων εις εμέ ου μη αποθάνη εις τον αιώνα" (Ιωάν.11:26).

Στέκονται χαμογελαστοί μπροστά στην τραγική ανατροπή στη ζωή τους. Πονούν για τον αποχωρισμό αλλά πιστεύουν στον Χριστό! Αυτή είναι πίστη στο Χριστό! Να δοκιμάζεσαι σκληρά και να μπορείς να χαμογελάς... Να έχεις το χαμόγελο της γλυκιάς προσδοκίας της Ανάστασης! Είναι μια φωτογραφία που ξεπερνά την λογική γιατί εμπεριέχει την πίστη! Ο Κυπριανός τους, ο Κύπρος τους, ο 24 ετών φοιτητής της νομικής, είναι πλέον μέτοχος και κοινωνός της Ανάστασης. Και οι δικοί του άνθρωποι τον αποχαιρετούν με το χαμόγελο που στα μάτια των υπολοίπων φαίνεται παραλογισμός! Γιατί εμείς που βλέπουμε αυτή την φωτογραφία ΔΕΝ μπορούμε ούτε στιγμή να σκεφθούμε τον εαυτό μας στην θέση τους...

Είναι μια συγκλονιστική αποτύπωση της αληθινής πίστης στον Χριστό, αυτή η φωτογραφία. Δεν συνεχίζω! Δεν μπορώ να συνεχίσω. Μακάρι να έχουν δύναμη της πίστης και οι υπόλοιποι συγγενείς των θυμάτων για να σηκώσουν το βάρος του δικού τους Σταυρού. Για εμάς ας μείνει χαραγμένη στο νου μας τούτη η εικόνα όταν θελήσουμε να πούμε πως είμαστε Χριστιανοί!

Όσο για τους υπαίτιους αυτής της τραγωδίας, ας περιμένουν την στιγμή που θα σταθούν κρινόμενοι "μεταξύ της θείας και της ανθρωπίνης δικαιοσύνης".

 π. Θωμάς Ανδρέου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου