Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Περιμένοντας την Ανάσταση...

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ανά τον κόσμο, περιμένουν περιμένουν να ακούσουν το άγγελμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας! Η Εκκλησία του Χριστού, αναγγέλει το μεγαλύτερο γεγονός της Ιστορικής Της πορείας, την Ανάσταση του Θεανθρώπου που συνεπάγεται ανάταση του ανθρώπου!



Είκοσι και πλέον αιώνες μετά το γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας, κάποιοι άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν στον ζόφο της αγνωσίας, συνεχίσουν να ζουν ανυποψίαστοι πως ο θάνατος, μέσα από την προοπτική της Αναστάσεως, καθίσταται το κατώφλι της αιωνιότητας μιας και ο Αρχηγός της Ζωής και του θανάτου, υπόσχεται στους ανθρώπους την αιωνιότητα και την αθανασία, έννοιες άγνωστες σε όσους θεωρούν πως ο θάνατος αποτελεί το τέλος και όχι την αρχή της ζωής! Η Ανάστασις, αποτελεί την υπέρβαση του θανάτου, την προσμονή της αιωνιότητας την ελπίδα της ζωής που επισκιάζει τον θάνατο, μπροστά στον οποίον τρέμει η ανθρώπινη φύσις.

Ίσως, σε κάποιες γωνίες του πλανήτη, το φως της Αναστάσεως να μην μπορέσει να φωτίσει τις ταραγμένες ψυχές των ανθρώπων. Εκεί όπου ηχούν τα κύμβαλα του πολέμου, εκεί όπου υποφέρουν ανθρώπινες ψυχές, η Ανάστασις αποτελεί προσμονή για όσους βιώνουν τον θάνατο, την απαξίωση της ανθρώπινης υποστάσεως, την θλίψη και την οδύνη. Για αυτούς τους ανθρώπους, της άλλης πλευράς της γης, το Φως της Αναστάσεως, δεν μπορεί να φωτίσει την ζωή τους. Η ανθρώπινη καταδυνάστευση στέκει εμπόδιο ώστε ο παιάνας της ζωής κατά του θανάτου να μεταδώσει την ελπίδα, την προσδοκία και την χαρά της Αναστάσεως,  Τις ώρες αυτές, η σκέψη μας οδηγείται κοντά σε όσους θέλουν αλλά δεν μπορούν να ζήσουν την Ανάσταση, σε αντιδιαστολή όλων εκείνων που μπορούν, αλλά δεν θέλουν να την ζήσουν!

Είναι ωραίο να ζεις και όχι να παρακολουθείς την Ανάσταση. Ας ευχηθούμε λοιπόν αυτές τις ώρες, λίγο πριν οι χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες μας προσκαλέσουν στην μεγάλη χαρά, το Άγιο Φως, να μην ανάψει σε λαμπάδες που σύντομα σβήνουν, αλλά στις ανθρώπινες ψυχές που μπορούν να το μεταδώσουν έως εσχάτου της γης! Τότε, το Φως της Αναστάσεως, θα παραμείνει αναμμένο. Τότε το μήνυμα της Αναστάσεως θα μπορεί να γίνει τρόπος ζωής! Καλή Ανάσταση! 
               
                                                                                                             π. Θωμάς Ανδρέου.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου