Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Αποχαιρετώντας ένα χρόνο...

Σε λίγες ώρες, φεύγει το 2020. Φεύγει, αφήνοντας πίσω του πικρές αναμνήσεις στους ανθρώπους. Η αλλαγή του παρόντος έτους θα καταγραφεί όχι μόνον στην μνήμη των ανθρώπων αλλά και στην παγκόσμια ιστορία της ανθρωπότητας ως ένα έτος πολλών δυσκολιών που προκάλεσε η πανδημία του covid19.


Αυτή η οδυνηρή κατάσταση μας θύμισε με τρόπο δραματικό ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο στη ζωή μας. Σε λίγες ώρες ο χρόνος αλλάζει... Στο πέρασμα του, παίρνει εικόνες, πρόσωπα και αναμνήσεις. Αναμνήσεις χαράς αλλά και αναπόφευκτης θλίψης. Σε λίγες ώρες θα υποδεχθούμε το νέο χρόνο που φέρνει μαζί του την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Όλοι γνωρίζουμε πως αυτή η απρόβλεπτη κατάσταση άλλαξε τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής μας. Το ερώτημα είναι ένα: κατάφερε αυτός ο ανεγκέφαλος μικροοργανισμός να αλλάξει την αντίληψη μας για την ζωή, για τις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας; Κατάφερε, μήπως, να μας κάνει να εκτιμήσουμε κάποια πράγματα που πριν από την πανδημία δεν τους δίναμε καμία σημασία; Αν όχι, λυπάμαι που θα το γράψω, αλλά τελικά όλο αυτό που ζούμε δεν είναι τίποτε περισσότερο απ' όσα τελικά αξίζει η ανθρωπότητα να περάσει, γιατί ο covid καταστάθηκε για τον άνθρωπο ένας σύγχρονος πύργος της Βαβέλ, αντίστοιχος με εκείνον της Παλαιάς Διαθήκης, όπου οι άνθρωποι της εποχής εκείνης, μέσα στην σύγχυση τους, έχασαν ότι πολυτιμότερο είχαν, τον εαυτό τους!

Ανάμεσα στις δυσκολίες κρύβεται ο Θεός! Και για να Τον ανακαλύψει ο άνθρωπος πρέπει να ψάξει. Να ψάξει υπό το φως της πίστης και της ελπίδας ώστε να Τον βρει. Εύχομαι σε όλους σας και στον καθένα ξεχωριστά αυτός ο χρόνος να φέρει μαζί του όχι απλά την ελπίδα αλλά την βεβαιότητα μιας καλύτερης και ποιοτικότερης καθημερινότητας! Έχουμε την δύναμη και την πίστη ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που αναπόφευκτα θα συναντήσουμε! Δεν είμαστε μόνοι, κοντά μας είναι ο Θεός!

Αγαπητοί μου, χρόνια πολλά και ευλογημένα με υγεία και κάθε ουράνια ευλογία.

π. Θωμάς Ανδρέου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου