Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Στους αναγνώστες των Ιερατικών στοχασμών.

Ήταν 29 Δεκεμβρίου του 2013, όταν πήρα την απόφαση δημιουργίας ενός προσωπικού blog. Το όνομα ''Ιερατικοί στοχασμοί'', το σκέφθηκε ο αγαπητός αδελφός και φίλος π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος. Πολύ γρήγορα θυμάμαι και χωρίς να έχω προηγουμένως καμία επαφή με την χρήση ενός ηλεκτρονικού blog, ξεκίνησα δειλά- δειλά τον σχηματισμό του με την ανάρτηση του πρώτου κειμένου την ημέρα εκείνη, με τίτλο ''Αγιάζει ο αναμάρτητος, την ώρα που αμαρτάνει'' και είναι αφιερωμένο στον Άγιο της συγνώμης, τον Άγιο Διονύσιο της Ζακύνθου.





Από τότε, το blog επισκέφτηκαν πάνω από 30.000 αναγνώστες από πολλές χώρες του κόσμου. Σήμερα, η μορφή των ''Ιερατικών στοχασμών'' άλλαξε, χωρίς σε καμία περίπτωση να αλλάξει ο λόγος της παρουσίας τους στο αχανές διαδίκτυο. 
Η αλήθεια είναι πως οι ''Ιερατικοί στοχασμοί'' είναι μια προέκταση του άμβωνα στο διαδίκτυο. Κατατίθενται απόψεις, σκέψεις, γνώμες του γράφοντος στην  κρησάρα του αναγνωστικού κοινού και αυτό σίγουρα ωφελεί τον σκεπτόμενο γράφοντα και ίσως και τον σκεπτόμενο αναγνώστη. Από τα πάνω από  τετρακόσια κείμενα που δημοσιεύθηκαν στο συνολικό χρονικό διάστημα της λειτουργίας του blog κάποια εξ' αυτών, επιλεκτικά, αποτέλεσαν την έντυπη έκδοση τους από τις εκδόσεις Δ.Κυριακίδη. 

Θέλω λοιπόν σήμερα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους εσάς, κληρικούς και λαϊκούς για την τιμή της δικής σας επισκέψεως στο διαδικτυακό αυτό blog, για τα πολλά σας μηνύματα που εκφράζουν τις σκέψεις και τις απόψεις σας,  καθώς και τα ωραία σχόλια επάνω στα κείμενα που παρουσιάζονται στους ''Ιερατικούς στοχασμούς''. 

Παρακαλώ, εύχεσθε ώστε να συνεχίσω την διακονία του λόγου μέσα από τον σύγχρονο αυτό άμβωνα. Είναι μεγάλη η χαρά μου, διότι έχω την δυνατότητα να μοιράζομαι τις σκέψεις μου, αυτό εξάλλου σημαίνει επικοινωνία. Όπως έχω γράψει παλαιότερα, η γραφή, είναι απόρροια της σκέψεως και όποιος σκέφτεται είναι ζωνταντός. Η σκέψη σταματά, μόνον όταν ο άνθρωπος παύει να ζει. Όσο ζει σκέπτεται και όσο σκέπτεται γράφει. Ευχαριστώ λοιπόν τον Θεό, γιατί ζω! Ευχαριστώ και εσάς γιατί συνυπάρχουμε στην κοινωνία των προσώπων που μπορούν να μοιράζονται μεταξύ τους, αυτό που η επικοινωνία έχει ως βάση : τις σκέψεις... Ο Θεός, να ευλογεί πάντα την σκέψη μας... 
                                                                                                                                 
π. Θωμάς Ανδρέου  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια για την νέα εμφάνιση των ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΑΣΜΩΝ. Σας παρακολουθώ από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσατε την λειτουργία τους. Τα υπέροχα κείμενα σας, μας συγκινούν βαθιά. Σας ευχαριστούμε πολύ! Ένας από τους αναγνώστες σας.

Unknown είπε...

εύχομαι πάτερ νά συνεχείσεις νά γράφεις είναι όλα τόσο ωραία έχεις μεγάλο δώρο Θεού νά είσαι πάντα καλά καί νά μάς τά λές καί προφορικά καί γραπτά

Δημοσίευση σχολίου