Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Αναζητώ τον αληθινό ηγέτη....

Σε λίγες ώρες, ο Ελληνικός λαός προσέρχεται στις κάλπες ώστε να επιλέξει ξανά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, την ηγεσία αυτού του Έθνους! Η Ελλάς, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα στο εσωτερικό της, με έναν λαό που προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία και την αξιοπρέπεια του, με έναν λαό που δοκιμάζεται ποικιλόμορφα τα τελευταία χρόνια...


Ο Ελληνικός λαός, προσέρχεται στις εκλογικές κάλπες, προβληματισμένος, αγανακτισμένος απ'όσους τον χρησιμοποίησαν για το δικό τους όφελος, απ' όσους τον πρόδωσαν , απ' όσους κερδοσκόπησαν εις βάρος του! Τους βλέπω να απευθύνονται στον λαό , με ψεύτικες υποσχέσεις, με λόγια μεγάλα που θα ξεχαστούν την επομένη ημέρα των εκλογών! Αδίστακτοι, χρησιμοποιούν ακόμα και το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μας, ώστε να πείσουν πως αξίζουν να τους εμπιστευθεί! 

Άλλοι πάλι, ακόμα χειρότεροι από τους πρώτους, που δεν πιστεύουν πουθενά, θέλουν ένα κράτος που θρησκεύει, να το αποχρωματίσουν θρησκευτικά, έναν λαό που αγαπά την μακραίωνη παράδοση του, που ζει αιώνες τώρα με ιδανικά και αξίες οι οποίες τον κράτησαν ενωμένο απέναντι σε μακραίωνη δουλεία , σε χρόνους που όλα τ' σκιάζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά, να τον κάνουν να ξεχάσει αυτήν την παράδοση που μόνον στην Ελλάδα των αγώνων για την ελευθερία μπορείς να συναντήσεις. 

Αναζητώ τον αληθινό ηγέτη! Τον Έλληνα που πιστεύει σε Θεό αληθινά, τον άνθρωπο που σέβεται τους συνανθρώπους του. Έναν αληθινό ηγέτη που θα έλθει στην εξουσία πάμπλουτος και όταν θα αποχωρήσει από την πολιτική παλαίστρα θα φύγει πάμπτωχος, γυμνός και τετραχιλισμένος, έχοντας χαρίσει τα πάντα στην Πατρίδα, ακολουθώντας τα χνάρια μεγάλων Ευεργετών αυτού του τόπου, που δεν δίστασαν να δώσουν όλην τους την περιουσία στον τόπο αυτό, τον ευλογημένο παρά Θεώ και ανθρώποις...

Αναζητώ τον αληθινό ηγέτη, που δεν θα διστάσει να θυσιάσει ακόμα και την ίδια του την ζωή για τον λαό του! Αναζητώ τον αληθινό ηγέτη που δεν θα χρησιμοποιήσει αλλά θα φανεί χρήσιμος για τον λαό του... Έναν αληθινό ηγέτη κρυμμένο μέσα στις αρετές του, που θα σταθεί απέναντι στην ιστορία με το κεφάλι ψηλά και όχι τρομαγμένος, πιόνι στα χέρια άλλων, δυστυχής και υποταγμένος στην προδιαγεγραμμένη μοίρα που τον κάνει μικρό, νάνο, ξέψυχη μαριονέτα στα χέρια όσων πραγματικά εξουσιάζουν χρόνια τώρα αυτόν τον τόπο, καταδυναστεύοντας τον περήφανο λαό μας.

Αναζητώ τον αληθινό ηγέτη μιας άλλης εποχής , που θα πιστέψει πως ο τόπος αυτός, έχει Θεό από πάνω του, έχει ήλιο και θάλασσα, έχει κάμπους έφορους , έχει θησαυρούς μέσα στα σπλάχνα του που τους βλέπουν όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς, που τους ορέγονται , τους θέλουν δικούς τους και προσπαθώντας να τους αποχτήσουν, δεν διστάζουν να ρημάξουν τον τόπο και τον λαό μας.

Αναζητώ τον αληθινό ηγέτη, που θα καταφέρει να φέρει πίσω όλους τους δικούς μας μετανάστες που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό και διέπρεψαν εκεί! Αναζητώ τον αληθινό ηγέτη που θα κλείσει τις πόρτες σε όλους όσους νομίζουν πως η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι, στο οποίο μπορούν να μπουν ανά πάσα στιγμή και να το συλλήσουν! Ξέρουμε τι σημαίνει πρόσφυγες! Γίναμε και εμείς! Τους αγκαλιάζουμε, τους πονάμε! Δεν γίναμε όμως ποτέ λαθρομετανάστες! Δεν θελήσαμε ποτέ όπου βρεθήκαμε σε κάποια γωνιά της γης, να αλλοιώσουμε την παράδοση και την κουλτούρα των λαών που μας φιλοξένησαν! Αντίθετα, γίναμε κομμάτι εκείνης της Πατρίδος , χωρίς ποτέ να ξεχάσουμε την δική μας...

Αναζητώ τον αληθινό ηγέτη, που θα σταθεί με το κεφάλι ψηλά, απέναντι σε μια Ευρώπη που καταρρέει και θα υπενθυμίσει σε κάθε κατεύθυνση, ότι η Ελλάδα, δεν είναι το ακροτελεύτιο αυτής της Ευρώπης αλλά η αρχή της, πως οι Έλληνες, δεν είναι οι τεμπέληδες που ζουν με δανεικά, αλλά ο λαός που δίδαξε αξίες , που δίδαξε την έννοια της ελευθερίας και του ανθρωπισμού , που δεν προσπάθησε να κατακτήσει , που δεν φιλοξενεί στα μουσεία του εκθέματα άλλων πολιτισμών, που επιμένει να παραμένει όρθιος απέναντι σε όσους στοιχηματίζουν στην πτώση του.   

Αναζητώ τον αληθινό ηγέτη, που δεν θα προδώσει τον ευγενή λαό μας, αλλά θα σταθεί αποφασιστικά μπροστά, ενώνοντας και όχι διαιρώντας, κάνοντας ξανά την  Ελλάδα, χώρα αντάξια της μακραίωνης ιστορίας και παράδοσης της και όχι χώρα δίχως σύνορα, αξίες και ιδανικά! Μέχρι τότε, θα συνεχίζω να ελπίζω, θα συνεχίσω να προσεύχομαι, ώστε ο Θεός, να μην πάψει να μας κρατά στα χέρια Του, εις πείσμα όλων όσων, με αλαζονεία νομίζουν πως μας διαφεντεύουν... 

                                                                                                            π. Θωμάς Ανδρέου

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ : Προς αποφυγή παρεξηγήσεων , η επιλογή της φωτογραφίας του Καποδίστρια για το παρόν άρθρο, δεν σχετίζεται με οποιοδήποτε πολιτικό φορέα που μπορεί για τους δικούς του λόγους να χρησιμοποιεί κάτι αντίστοιχο!
                                                                                                                      π. Θ Α 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου