Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Φτάνει πια!

Αισθάνομαι ντροπή ως Έλλην και ως Ορθόδοξος Κληρικός, βλέποντας τον Πρωθυπουργό της Πατρίδος μου, να τον θέτουν στην άκρη ενός τραπεζιού πάνω στο οποίο οι ισχυροί της Ευρώπης συζητούν για το μέλλον αυτής της χώρας!



Αισθάνομαι ντροπή ως Έλλην διότι βλέπω την απαξίωση της Ευρώπης στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού που αντιβαίνει σε έναν λαό ο οποίος δίδαξε και συνεχίζει να διδάσκει με την καρτερικότητα και την αξιοπρέπεια του! Σηκωθείτε και φύγετε από εκεί Κύριε Πρωθυπουργέ! Χτυπήστε τους το χέρι σε αυτό το τραπέζι και στείλτε τους στον αγύριστο! Δεν μας θέλουν μία, δεν τους θέλουμε εκατό φορές! Διακόψτε αμέσως κάθε συζήτηση ! Ο λαός σας δεν είναι επαίτης. Εάν ο οίκτος αυτών των πολιτισμένων εξαντλείται σε ανθρωπιστική βοήθεια για τον άμαχο πληθυσμό αυτού του τόπου, τους απαντάμε πως ούτε τα ψίχουλα τους θέλουμε ούτε τον οίκτο τους! 

Θα έχουν αυτοί τον οίκτο μας, όταν θα βλέπουμε τους στυγερούς και αιμοδιψείς τζιχαντιστές που οι ίδιοι εξέθρεψαν, να τους αποδεκατίζουν στο όνομα του δικού τους Θεού! Θα τους οικτίρουμε όταν θα τους βλέπουμε να μην μπορούν να μαζέψουν τα κομμάτια μιας Ευρώπης που την αλληλεγγύη την μεταφράζει σε κέρδος εις βάρος των άλλων!

Όσον αφορά την πρωθυπουργό της Λετονίας , την λυπάμαι πραγματικά γιατί το μόνο που φρόντισε να παρουσιάσει ήταν το καλά κτενισμένο μαλλί της, που το βάρος του επάνω στο κεφάλι της, την έκανε να ξεχάσει τι έχει περάσει ο λαός της που τώρα μας κουνά το δάκτυλο! 

Κύριε Πρωθυπουργέ! Εχθές σας ακούσαμε να αποδέχεστε την έννοια του λάθους, αναγνωρίζοντας ότι ουδείς αλάνθαστος. Θέλει γενναιότητα η αναγνώριση του λάθους. Μην συνεχίσετε να κάθεστε σε ένα τραπέζι σαν φτωχοσυγγενής μιας οικογένειας που μας απαξιώνει με την στάση της στο δικό σας πρόσωπο. Στείλτε τους στον αγύριστο! Να καταλάβουν πως του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό ΔΕΝ υπομένει. Εμείς θα επιζήσουμε για μια ακόμη φορά, απέναντι στις μεγάλες δυνάμεις που και σε αυτό το ιστορικό σταυροδρόμι τις βρίσκουμε μπροστά μας. 

Ελάτε πίσω στο λαό σας και κρατήστε τον ενωμένο μπροστά σε όσα έρχονται. Εάν πεινάσουμε, θα πεινάσετε και εσείς! Εάν διψάσουμε θα διψάσετε και εσείς! Αφήστε τους στο παραλήρημα τους κατά της Ελλάδος και αν θέλετε να γράψετε ιστορία, ελάτε πίσω και φροντίστε να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες σε όσους με τον δικό τους τρόπο μας οδήγησαν μέχρι εδώ. Αξιοπιστία σημαίνει εμπιστοσύνη! Εάν την έχουμε χάσει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να την επαιτήσουμε.  Μια μόνον μπορεί να είναι η απάντηση εδώ που φθάσαμε: Δεν ξεπουλάμε τίποτα, κρατάμε αυτό που τελικά μας έχει απομείνει, την γενναιότητα να μπορούμε να ζήσουμε για μια ακόμα φορά μόνοι, προδομένοι απ' όσους μας εκμεταλλεύτηκαν!

Άντε λοιπόν! Φτάνει πια! Ένας λαός που δεν κιότεψε μπροστά σε τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς και φυλακής δεν θα κιοτέψει τώρα, μπροστά σε όσους νομίζουν πως βάζοντας μας στην άκρη του τραπεζιού θα μας τρομάξουν! Θα κρατήσουμε εμείς τα κομμάτια και ας πάρουν αυτοί τον αγύριστο.... 

                                                                                                               π. Θωμάς Ανδρέου 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου