Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Αναζητώντας το φως, μέσα στο σκοτάδι..

Μου λες, πως κουράστηκες. Πως δεν αντέχεις άλλο... Βυθισμένος μέσα στην θλίψη της ψυχής σου, αναζητάς λίγο φως, στο σκοτάδι σου. Μου λες πως αμφιβάλλεις πως σε ακούει ο Θεός. Άφησε την ψυχή σου να γαληνέψει και έπειτα, στάσου ορθός! Μην αφήνεις το σκοτάδι της θλίψης να σε περιτυλίξει. Βλέπω την αγωνία να διαγράφεται στο πρόσωπο σου. Σε ακούω να μου λες, πως δεν μπορείς να βρεις λύση. Αυτό είναι ανθρώπινο... Πολλά δεν μπορεί να κάνει ο άνθρωπος. Πάνω από τους ανθρώπους όμως, υπάρχει ο Θεός! Σκέφθηκες να ζητήσεις με την ψυχή σου, να δώσει Εκείνος την λύση στο πρόβλημα σου; Μου λες πως το έκανες!


Όχι! Ο Θεός δεν αποστρέφει το πρόσωπο του από τα παιδιά Του! Οι άνθρωποι αρνούνται να ακούσουν τους ανθρώπους. Υπάρχει τρόπος να βρεις το φως στο σκοτάδι σου. Άφησε τον εαυτό σου στα χέρια Του! Ζήτησε με την ψυχή σου την λύση στο ανεπίλυτο! Στις ανθρώπινες σχέσεις, υπάρχουν θυσίες! Μπορείς να κάνεις τα πάντα, για να σε ακούσει κάποιος που θέλεις. Τώρα που αποζητάς τον Θεό, σου είναι δύσκολο να Του μιλήσεις; Ύψωσε τα μάτια σου στον Ουρανό. Ο Ουρανός ομιλεί, όταν η γη σιωπά... Αντιλαμβάνομαι την θλίψη σου! Όμως, πολλές φορές, μετανιώνουμε για την δική μας θλίψη, βλέποντας την θλίψη του άλλου. 
Μην αμφιβάλλεις για την παρουσία του Θεού στην ζωή σου! Αν για κάτι πρέπει να αμφιβάλλεις, είναι οι δικές σου δυνάμεις για την επίλυση των προβλημάτων σου. Στάσου ορθός , απέναντι σε ότι προσπαθεί να σε λυγίσει. Μην αφήσεις την θλίψη να σε νικήσει! Ύψωσε τα χέρια στον Ουρανό και η απάντηση δεν θα αργήσει... Ο δρόμος της αναζήτησης του Θεού, είναι μικρός, όταν πραγματικά ο άνθρωπος, επιθυμεί να Τον βρει... Μην ξεχνάς πως,  στο ένα βήμα του ανθρώπου, έρχεται εννέα φορές πιο κοντά ο Θεός για να τον συναντήσει. Μια μικρή ,ελάχιστη φλόγα, είναι ικανή να διώξει πυκνό σκοτάδι! Καλή δύναμη...
                                                                                                   π. Θωμάς Ανδρέου. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου