Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ Ι.Μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

Σήμερα 16η Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 10η πρωϊνή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος και συνεργάτες του, είχαν την πρώτη επίσημη συνάντηση στο Δημαρχείο του Δήμου Παγγαίου με τον Νέο Δήμαρχο κ. Φίλιππο Αναστασιάδη. Κατά τη διάρκεια της και αφού ευχήθηκε ο Μητροπολίτης στον Νέο Δήμαρχο τα δέοντα για μια γόνιμη θητεία στα νέα του καθήκοντα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα έργα της Ιεράς Μητροπόλεως, τα οποία προχωρούν σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Παγγαίου και αφορούν στο Κοινωνικό έργο:
1.Τη δημιουργία «ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ» (Γηροκομείο) σε υπάρχον κτήριο της Μητροπόλεως, που επί σειρά ετών χρησιμοποιείτο ως Οικοτροφείο θηλέων και
2. Τη «Διαμόρφωση Πάρκου προσβάσιμου σε ΑΜΕΑ» σε οικόπεδο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ελευθερούπολη.
Πρέπει να αναφερθεί ότι η μελέτη και οι διεργασίες των εν λόγω Κοινωνικών έργων έχουν ξεκινήσει από το 2009 σε συνεργασία με τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές του Δήμου Ελευθερούπολης και μετέπειτα Δήμου Παγγαίου και όπως μας διαβεβαίωσε ο νέος Δήμαρχος με την ίδια καλή συνεργασία θα προχωρήσουν όλες οι νόμιμες εργασίες, έτσι ώστε το 2015 να κατατεθεί
πλήρης ο φάκελος των απαιτούμενων στοιχείων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς έγκριση και ένταξή των στο νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων από το ΕΣΠΑ, έργων του προσεχούς έτους.

Επίσης ζητήθηκε και συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο φορέων για την Ηλεκτρονική Ψηφιοποίηση του Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μητροπόλεως, των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών. Ένα έργο Πολιτιστικού ενδιαφέροντος καθιστώντας προσβάσιμο όλο το αρχείο της Μητροπόλεως σε ψηφιακή μορφή.
Τέλος συζητήθηκαν γενικότερα θέματα κοινής στάσης απέναντι σε ζητήματα που άπτονται του κοινωνικού έργου προς τους πολίτες του Δήμου Παγγαίου.
                                                               ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
πηγή : Paggaionet.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου