Copyright : Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου 29-12-2013. Από το Blogger.
RSS

Η πρώτη μέρα της άνοιξης....

Η μοναδική περίοδος μέσα στο χρόνο, που φέρνει την ζωή στην πλάση. Φέρνει την ελπίδα της ζωής, την Ανάσταση! Μέσα στην άνοιξη, βλέπεις τα δημιουργήματα του Θεού να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στο πλάστη. Με υπέροχα χρώματα, με εξαίσιες μυρωδιές συνηγορούν στην δοξολογία του Θεού. Η πρώτη ημέρα της άνοιξης! Ο χρόνος μετρά τις αντοχές μας στο πέρασμα του.
      Και μέσα σε αυτή την γεμάτη χρώματα εποχή, ο άνθρωπος συνεχίζει το δύσβατο της ζωής μονοπάτι έχοντας καλά στην καρδιά φυλαγμένη την ελπίδα! Δες, αδελφέ μου, αδελφή μου, ελπίζουν όλα τα υπόλοιπα δημιουργήματα στην δημιουργία του Θεού, εκτός από τον άνθρωπο... Τα λουλούδια, γνωρίζουν πως θα έρθει η ώρα να χάσουν τα υπέροχα χρώματα, να στερηθούν τις ουράνιες ευωδιές τους και όμως! Ελπίζουν! Και η άνοιξη, έρχεται να τους κάνει την ελπίδα πραγματικότητα!
       Πριν λοιπόν αφήσεις την θλίψει να σε επισκεφθεί στην ζωή σου, θυμήσου για μία ακόμη φορά πως η ελπίδα δεν χάνεται ποτέ! Άφησε λοιπόν την καρδιά σου, να επηρεαστεί από τα ανοιξιάτικα της φύσεως χρώματα και αρώματα, δόξασε Εκείνον που τα δημιούργησε και συνέχισε να χαμογελάς. Ακόμα και ένα χαμόγελο, αρκεί να φέρει την άνοιξη, στο σπίτι, στην εργασία, στους φίλους, στους συγγενείς, σε όλους όσους προσπαθούν άθελα ή ηθελημένα να σε κάνουν να μην χαμογελάς! Η άνοιξη είναι μπροστά μας και η ελπίδα που φέρνει μαζί της μέσα μας! Καλό μήνα σε όλους !

                                                                                                           π. Θωμάς Ανδρέου 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου